Recept: Beljakovinska kaša z jagodami

@ https://www.helenine-carovnije.com/

Sestavine (za en krožnik):

• 50 g fino zmletih ovsenih kosmičev
• 100 ml rastlinskega mleka (mandljevo)
• 100 ml vode
• 3 g liofiliziranih koščkov jagod
• 100 g beljakov
• 10 g kolagena
• 2
g liofiliziranih koščkov jagod za dekoracijo

Priprava:

V kozici segrejete zmlete ovsene kosmiče, rastlinsko mleko, liofilizirane koščke jagod in vodo. Mešate z metlico.
Ko se začnejo delati mehurčki, v mešanico vlijete beljake in dobro mešate z metlico, da dobite fino, kremno strukturo. Vmešate še kolagen.
Vse skupaj na nizki temperature kuhate toliko časa, da se zgosti.

Kuhano prenesemo na krožnik in okrasimo z liofiliziranimi koščki, ki jih lahko med prsti zdrobimo v prah.

Energijska vrednost obroka: 351 kalorij, 42 g ogljikovih hidratov, 7 g maščobe, 25 g beljakovin

Dober tek!

Liofilizirana jagoda

100 % naravno / 100 % sadni delež

Brez dodanih sladkorjev. Vsebuje samo naravno prisotne sladkorje. Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila. Proizvod je idealen za vse starostne skupine. Hraniti zaprto izven dosega vlage.

Idealen dodatek: pecivom, žitaricam, čokoladnim izdelkom, energijskim ploščicam, kefirjem, smoothie-jem, čajem, jogurtom, sladoledu …