Recept: Jabolčni biskvit iz liofiliziranih jabolk

@ https://www.helenine-carovnije.com/

Sestavine:

• 75 g liofiliziranih jabolk – kocke 
• 1 dcl vode
• 1 žlička cimeta
• 90 g v rum namočenih rozin (po želji)

• 85 g stopljenega masla
• 1 jajce (stepeno)
• 200 ml mleka

• 140 g moke
• 100 g sladkorja
• ½ pecilnega praška

• 120 g sladkorja
• 100 ml vode

Priprava:

Segrej pečico na 180 stopinj. Z nekaj masla namaži večji pekač (ne tistega od pečice, tisti bo prevelik) 30×20 cm bo idealen. Za pripravo ne potrebuješ mikserja, le metlico.
75 g liofiliziranih jabolk prelij z 1 dcl vode, posuj s cimetom in dodaj rozine. Dobro premešaj in enakomerno razporedi po pekaču.
V drugo posodo zmešaj skupaj moko, sladkor in pecilni prašek.
V posodo, v kateri so se namakala liofilizirana jabolka, pripravi mokro zmes; stepeno jajce dobro zmešaj s stopljenim maslom in mlekom.
V mokro zmes dodaj suhe sestavine in še enkrat dobro premešaj.
Maso prelij preko jabolk – počasi in enakomerno.
Pečeš najprej 20 minut.
Po 20 minutah zavri 1 dcl vode in dodaj 120 g sladkorja. S tem sirupom enakomerno polij biskvit in peci še 20 minut.
Pečeno naj se rahlo ohladi. Lahko skuhaš vanilijevo kremo, lahko pa poenostaviš in sladico preliješ s tekočim vanilijevim pudingom.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja