Recept: Prekmeš!

https://www.helenine-carovnije.com/

Se sliši nenavadno? Hitro kosilo, brez mesa, z veliko beljakovinami, ki jih dobimo iz fižola. Priporočam, da kdaj narediš to staro gorenjsko jed.

Sestavine (za 4 krožnike)

• 75 g fino kock liofiliziranih jabolk
• 3 dcl vode, po potrebi več
• Sol
• Za podmet 1 žlica gustina + 0.5 dcl vode
• 250 g suhega fižola

Priprava (15 min):

Suh fižol čez noč namočiš in ga naslednji dan skuhaš do mehkega.

Za čežano iz liofiliziranih jabolk kocke jabolk preliješ z vodo in kuhaš do mehkega. Po potrebi dodaj več vode. Mehka jabolka pretlačiš s tlačilko in narediš podmet – v skodelici zmešaj 1 žlico škroba z 0.5 dcl vode in vlij v čežano. Dobro premešaj in na hitro pokuhaj. Začini še s ščepcem soli.

Postrezi skupaj, najprej na krožnik nadevaj jabolka, preko njih pa naloži topel fižol.

Res se sliši nenavadno, ampak je zelo okusno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja